Biggans nöttosca

En kladdig chokladig nötig god kaka *mums*

Betyg (11 röster)
Antal personer
6 st
Biggans nöttosca

Ingredienser

Kaksmet:
200 gr Blockchoklad, mörk eller ljus
175 gr smör
3 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver

Toscasmet:
200 gr grovhackade hasselnötter
100 gr smör
2 dl socker
2 msk sirap
2 msk mjölk (standard mjölk blir bäst)
2 msk vetemjöl
2 msk kakao

Gör så här

Smält smöret och ta det från värmen bryt i chokladen och rör tills all choklad är smält. Rör ägg och socker i en skål (obs ej vispa med elvisp). Blanda ner mjöl och bakpulver, rör runt och häll sist i chokladsmöret (rör försiktigt så allt blandas). Häll i en form med löstagbar kant och grädda i ugnen 200 grader i ca 20-25 min (den är fortfaraqnde rätt lös då).

Under tiden blandar du allt till toscasmeten utom de grovhackade nötterna i en kastrull, låt det koka upp och ta bort det från värmen, blanda i nöthacket. Häll toscan över den varma kakan och grädda ytterligare i ugnen ca 10 min på 200 grader.

Bli inte förtvivlad om toscasmeten sjunker ner i kakan det ska bli så, lite ovanpå och lite i. Kakan fastnar lätt på kanten till formen men med en vass kniv brukar det gå att få loss annars kan man klä formkanten med smort bakplåtspapper.
Ät och mumsa och framförallt njut...
Visningar:
5292
Sparat:
350

LIKNANDE RECEPT

Småkakor med fu
över 2 månader
Äppelpaj med nö
över 2 månader
Smulans mos/äpp
över 2 månader
Mazariner med l
av lennali
över 2 månader
Pepparkaka med
av pihal
över 2 månader
Varm ananas med
av UllaC
över 2 månader