Birgittas oxfilé

Smälter i munnen.

Betyg (0 röster)
Antal personer
6 st
Birgittas oxfilé

Ingredienser

750 g oxfilé
salt
svartpeppar
150 g pigmentos (paprika)
200 g saltgurka
3 dl gräddfil
1 dl vispgrädde
smör
vitlök
salt
peppar
1 gul lök
ris
paprikapulver
buljong

Gör så här

1. Bryn oxfilén i smör och krydda med salt och svartpeppar. Efterstekes i ugn 225 grader i ca 15-20 minuter. Skär sedan upp oxfilén i 1 cm tjocka skivor.
2.Höj ugnsvärmen till 300 grader.
3. Strimla pigmentos och saltgurka. Häll detta över köttet.
4. Blanda gräddfil och vispgrädde som hälls ovanpå köttet.
5. Blanda smör, vitlök salt och peppar. Läggs ovanpå köttet och gratinera i mitten av ugnen i ca 5-8 minuter.
6. Serevera med pilaffris: lök, ris, paprikapulver stekes. Rör om.
7.Häll på het buljong och koka som ris.
Visningar:
7954
Sparat:
48

LIKNANDE RECEPT

Oxfilé recept
Oxfilé med trat..
över 2 månader
Smördegsinbakad..
av heanea
över 2 månader
Plankstek med f
över 2 månader
Oxfilégratäng
av lennali
över 2 månader
Oxfilé med hass
över 2 månader
Pasta med oxfil..
över 2 månader