Biskvikaka

Räkna med strykande åtgång!

Betyg (4 röster)
Antal personer
30-35 st

Ingredienser

3 ägg
3 dl strösocker
2½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vanillinsocker
3 msk kakaopulver
150 g smält smör
1½ dl kokt vatten

Smörkräm:
150 g smält smör
1 ägg
1 hg riven mandelmassa
2½ dl florsocker

Garnering:
200 g blockchoklad
10 g kokosfett

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en långpanna.

Vispa ägg och socker. Blanda ihop alla kakingredienser och vänd ner i smeten.

Grädda ca 20-25 minuter.
Obs! Låt kakan kallna i långpannan.

Blanda ihop ingredienserna till smörkrämen och bred ut på den kalla kakan. Frys kakan i en ½ timme.

Smält blockchoklad och kokosfett i vattenbad.
Bred ut chokladen jämt över den frusna kakan

Tips! Skär denna långpannekaka i lagom stora kakor i n n a n chokladen stelnat så spricker den inte!
Visningar:
5270
Sparat:
232

LIKNANDE RECEPT

Biskvikaka recept
Biskvikaka i lå..
av grill
över 2 månader
Biskvikakor
av mafia
över 2 månader
Chokladbiskvika
av kekke46
över 2 månader