Bistecca alla pizzaiola

Använd ditt favorit kött.
Tomat, vitlök, persilja och oregano är smaker som blir till en supergod sås.

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 utskurna biffar
2 msk olivolja
2 finhackade vitlöksklyftor
1 burk (400 g) skalade tomater, av bra kvalité
2 msk hackad bladpersilja
1/2 tsk torkad oregano
salt
nymalen peppar
800 g potatis, gärna rödskalig
2 msk olivolja
1 msk vatten
2 msk hackad oregano (eller annan färsk örtkrydda)

Gör så här

Skala potatisen och skär den i bitar om den är stor. Lägg bitarna i en ugnsform. Slå på olivolja och vatten och vänd runt. Salta, peppra och strö över oregano. Sätt in i ugn, 200 grader, cirka 20 minuter eller tills potatisen är mjuk.
Torka av biffarna. Hetta upp olivoljan på medelvärme i en stor stekpanna. Stek biffarna, cirka 2 minuter per sida. Ta upp ur stekpannan och håll dem varma.
Minska till svag värme, strö vitlöken i stekpannan och fräs vitlöken i 1 minut.
Tillsätt tomaterna med juice, persilja och oregano. Koka upp, smaka av och sjud några minuter tills såsen börjar tjockna. Lägg i biffarna och sjud någon minut.
Servera biffarna med den ugnsrostade potatisen.
Visningar:
1279
Sparat:
18

LIKNANDE RECEPT

Bistecca recept
Rigatoni alla P..
av Olvan
över 2 månader
Spenattimbal me..
över 2 månader
Lövbiff med oli..
över 2 månader