Björnakaka

Betyg (0 röster)
Antal personer
-

Ingredienser

2 ägg
2 kaffekoppar socker
1 kaffekopp ljummen mjölk
2 kaffekoppar mjöl
1 msk kanel
2 msk bakpulver
Fyllning:
1 äggula
florsocker
vaniljsocker

Gör så här

Vispa ägg och socker fluffigt. Tillsätt ljummen mjölk. Blanda samman mjöl bakpulver och kanel. Vispa i mjölblandningen med socker och ägg blandningen. Häll smeten i en sockerkaksform och grädda i 200 grader ca 30 min. Gör fyllningen. Ta en äggula och rör i florsocker till en lagom kräm. Smaka av med vaniljsocker. Låt kakan kallna och dela den på mitten. Bred krämen emellan. Vill du ha mer kräm så gör på två äggulor istället för en.
Visningar:
1571
Sparat:
8

LIKNANDE RECEPT

Björnakaka recept
Björnakakan
av neta
över 2 månader
Björnakaka
över 2 månader
Björnakaka
av tina62
över 2 månader

LIKNANDE SÖKNINGAR