Björnbärsfryffel

Riktigt gott

Betyg (1 röst)
Antal personer
ca 30 st
Björnbärsfryffel

Ingredienser

3 dl björnbär
1 dl socker
50 g smör
2 msk vispgrädde
125 g mörk choklad
125 g mjölkchoklad

Garnering:
75 g riven mörk choklad

Gör så här

Sjud sakta upp bären i en kastrull.Låt dem småkoka tills de har avgett saft.
Passera bären i en sil med hjälp av en sked. Det bör bli 3/4 dl.
Rengör kastrullen och häll tillbaka puren. Tillsätt sockret, smöret och grädden.
Ge blandningen ett uppkok och häll den heta lagen över chokladen som har brutits i bitar.
Rör om tills allt är smält och slät.
Ställ tryffeln i kylen för att stelna.
Ta fram den sen för att forma till bollar och rulla dem i den rivna chokladen.
Visningar:
1117
Sparat:
27

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.