Björnbärspaj

Björnbär använder man kanske inte så ofta, men här blir de en underbar fyllning i en läcker paj.

Betyg (0 röster)
Antal personer
12 bitar

Ingredienser

3 dl vetemjöl
1 nypa salt
½ citron, rivet skal
6 msk strösocker
75 g smör eller margarin
matfett till formen
2 msk vatten

Fyllning:
500 g björnbär
1 - 1 ½ dl strösocker
100 g smörkex
100 g finhackad mandel
1 citron, rivet skal
2 - 3 msk vaniljsocker

Gör så här

Blanda mjöl, salt, citronskal och socker. Skär ner matfettet i små bitar i mjölblandningen och knåda ihop degen. Tillsätt 2 msk vatten, lite i taget tills det blir en jämn och smidig deg. Lägg degen i plastfolie och kyl i 30 minuter.


Skölj björnbären och låt dem rinna av. Blanda dem med sockret och ställ dem åt sidan. Lägg kexen i en plastpåse och smula dem fint med en brödkavel.

Häll ur saften som bildats från björnbären. Blanda bär, kex, mandel, citronskal och vaniljsocker.

Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en form och lägg i björnbärsblandningen.

Kavla ut degen mellan plastfolie och lägg den över formen med björnbären och tryck till kanterna. Gör ett hål i mitten på degen så att ångan kan komma ut. Baka i ugnen i ca 45 minuter.
Visningar:
4211
Sparat:
14

LIKNANDE RECEPT

Björnbärspaj recept
Björnbärspaj me..
av Tiadina
över 2 månader
Björnbärspaj
över 2 månader
Björnbärspaj
över 2 månader
Hallon- och bjö
av ros
över 2 månader
Björnbärspaj på
av cattis6
över 2 månader