Björnbärspaj

Björnbär ger en rik skörd och tack vare bärodlingar kan man få tag i dem nästan hela året. Bären är både smakrika och vackra att garnera bakverk med.

Betyg (0 röster)
Antal personer
8 bitar

Ingredienser

75 g smör eller margarin
2 dl vetemjöl
2 msk strösocker
1 tsk malen kanel
1 äggvita

Fyllning:
2 gelatinblad
1½ dl marsan- eller vaniljkräm
1 dl vispgrädde
2 dl crème fraiche
1½ tsk vaniljsocker
1 tsk rivet skal av citron

Garnering:
1 pkt, ca 200 g, grysta eller 3-4 dl färska björnbär

Gör så här

Börja med pajdegen. Sätt ugnen på 225 grader. Hacka snabbt samman matfett, mjöl, socker, kanel och äggvita till en deg.

Klä en veckad pajdegsform med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter, med degen.

Grädda pajskalet på galler i nedre delen av ugnen ca 15 minuter. Låt det svalna.

Gör fyllningen. Lägg gelatinbladen i kallt vatten, ca 5 minuter. Koka marsan- eller vaniljkräm enligt förpackningens anvisningar.

Ta upp gelatinbladen. Låt bladen smälta i den varma vaniljkrämen. Låt krämen svalna.

Vispa grädden tjock. Rör ner grädde och crème fraiche i vaniljkrämen. Smaka av med vaniljsocker och citronskal.

Låt citronfyllningen stå i kylen så att den stelnar något, ca 30 minuter.

Lossa pajskalet från formen. Ställ det på ett fat. Fyll pajskalet med citronfyllningen. Garnera pajen rikligt med björnbär.
Visningar:
1581
Sparat:
6

LIKNANDE RECEPT

Björnbärspaj recept
Björnbärspaj me..
av Tiadina
över 2 månader
Björnbärspaj
över 2 månader
Björnbärspaj
över 2 månader
Hallon- och bjö
av ros
över 2 månader
Björnbärspaj på
av cattis6
över 2 månader