Björnköttsbiffar

En maträtt som Indianer inte åt, då de trodde att Manniskor och Björnar var släkt med varann.

Betyg (3 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

500 g björnkött i bitar
En bit björnfett
2 skivor ljust bröd
vatten
1 ägg
salt

Till stekningen:
Smör och Rapsolja
4 dl lök skivor
1 msk Honung

Gör så här

Köttfärsbiffar på Björnkött


Lägg Brödet i vatten, Mal köttet och fettet 2 ggr och mal till sist brödskivorna. Kläck i ett Ägg, salta och arbeta färsen färdig. Fördela färsen i 8 st. 1 centimeter tjocka skivor. Stek dem, när de är färdiga så steker du löken, häll honungen över dem. Det går även att steka Burgarna och löken på en ugnsplåt med ugnsfolie under. Steks då i 200 grader ca 10 min. Serveras med löken på och ätes tillsammans med hemgjord Potatismos.

Hemgjord Mos: Skala tio potatisar, koka i lättsaltat vatten. Värm under tiden 1 dl mjölk och 2msk smör, till varm ej het värme. Häll ur kokvattnet och blanda i mjölk och smör under vispning med elvisp. Salta efter behov.
Visningar:
2468
Sparat:
11

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.