Björnkaka med smörkrämsfyllning

Björnkaka med smörkrämsfyllning

Betyg (0 röster)

Ingredienser

75 g margarin
1 ½ dl mjölk
2 ägg
1 äggvita
3 dl socker
4 dl vetemjöl
3 tsk kanel
3 tsk bakpulver

Fyllning:
50 g smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula

Gör så här

Smält margarinet och blanda med mjölken. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, kanel och bakpulver.

Rör ner mjölblandningen i äggsmeten. Tillsätt mjölkblandningen och rör till en jämn smet.
Häll smeten i en smord och bröad bakform (1 ½ liter).

Grädda kakan i mitten av ugnen på 175 graders ugnsvärme cirka 35 minuter.

Smält smöret till fyllningen medan kakan gräddas. Blanda det med flor- och vaniljsockret.

Tillsätt äggulan och rör till en jämn smet (smeten kan till en början se ut som om den skurit sig men det är bara att fortsätta röra).

Dela kakan på mitten medan den fortfarande är varm. Bred ut fyllningen på den ena halvan och lägg ihop kakan igen. Låt kakan bli riktigt kall innan den serveras.
Visningar:
4012
Sparat:
38

LIKNANDE RECEPT

Björnkaka recept
Mammas björnkak..
av Liliane
över 2 månader
Farmors björnka..
av RinaN
över 2 månader
Björnkaka
över 2 månader