Blåbärs/ vaniljbullar

En lättare variant

Betyg (0 röster)
Antal personer
20-30 st
Blåbärs/ vaniljbullar

Ingredienser

50 g jäst
2,5 dl minimjölk
1 dl kesella vanilj
0,5 dl flytande honung
1 dl ljus sirap
1 msk kardemumma
1 tsk salt
0,5 dl krossade linfrön
8-10 dl mjöl

Fyllning:
1,5 burkar kesella vanilj
1 pkt frysta/tinade blåbär
Kanel
Vaniljsocker

Pensling:
Ägg, uppvispat

Gör så här

Smula jästen i en bunke.
Värm mjölken fingervärmt, 37 grader, blanda mjölken med kesellan. Häll blandningen över jästen och rör tills det har löst upp sig.
Tillsätt honung, sirap, kardemumma, salt och rör om allt ihop.
Häll i linfröna och mjölet lite i taget tills degen känns smidig och släpper kanterna.
Låt jäsa under bakduk i 30 min.

Ta upp degen och knåda den smididg innan du kavlar ut den på mjölat bakbord.

Blanda kesellan med blåbären, bred ut smeten försiktig på degen och pudra över kanel och vaniljsocker.

Rulla ihop degen och skär i bitar.
Lägg bullarna i bakformar och låt jäsa under bakduk i 30 min.
Värm under tiden ugnen till 250 grader.
Pensla bullarna med äggvispet och dekorera.
Grädda i mitten av ugnen i ca 8 min.

Valfri garnering
Visningar:
2320
Sparat:
41

LIKNANDE RECEPT

Vaniljbullar recept
Solskensbullar ..
av Engla
över 2 månader
Vaniljbullar
över 2 månader
Vaniljbullar
av ninamy
över 2 månader
Konditorkräm Va
över 2 månader
Lailas kanelbul
av tina62
över 2 månader
Ingrids vaniljb
över 2 månader