Blåbärsbaguette

Rekommenderas att äta det tillsammans med exempelvis brie, getost eller någon annan god och smakrik ost. Själv bröt jag en bit och tog en klick smör på.

Betyg (0 röster)
Antal personer
2 baguette

Ingredienser

25 g jäst
25 g smör
2,5 dl vatten
0,5 msk malen ingefära
0,5 msk malda pomeransskal
0,5 msk salt
1 msk honung
125 g (motsvarar en halv burk) Keso
2 dl rågmjöl
cirka 4,5 dl vetemjöl special
1 dl blåbär

Gör så här

Smula sönder jästen i en degbunke. Smält smöret, blanda med vattnet och låt det bli fingervarmt. Rör sedan ut jästen i degvätskan.

Tillsätt ingefära, pomeransskal, salt, honung, keso, rågmjöl och vetemjöl.

Lägg smörpapper på bakbordet. Strö ut lite mjöl. Arbeta in blåbären. Forma till två vridna baguetter. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakplåtspapper i cirka 30 minuter.

Ugnsvärme 250 grader

Pudra över lite mjöl över baguetterna. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
Visningar:
617
Sparat:
2

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.