Blåbärsbröd

Blåbärsbröden är så goda i sig att de inte behöver varken smör eller något annat pålägg.

Betyg (0 röster)
Blåbärsbröd

Ingredienser

100 g smör
3 dl mjölk
2 paket jäst (100 g)
1 dl kesella
3 ½ dl blåbär (200 g)
2 msk honung
1 msk salt
ca 15 dl vetemjöl special (900 g) 150 g valnötter
½ dl sesamfrön

Gör så här

Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken. Låt det bli fingervarmt, 37°. Rör ut jästen i degvätskan. Tillsätt kesella, blåbär, honung, salt och nästan allt mjöl, spara lite till utbakningen.

Arbeta degen kraftigt i maskin ca 15 min. Tillsätt nötter de sista minuterna. Låt degen jäsa under fuktig bakduk 60 min.

Dela degen i 2 bitar och baka ut till runda bröd. Pensla bröden med vatten och strö på sesamfrön. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa 60 min under fuktig bakduk.

Sätt ugnen på 200°. Grädda bröden i nedre delen av ugnen ca 35 min. Spruta in vatten med en blomspruta när bröden ställs in i ugnen, då bildas ånga som ger en frasig yta.
Visningar:
1868
Sparat:
36

LIKNANDE RECEPT

Blåbärsbröd recept
Blåbärsbrödpudd..
över 2 månader
Blåbärsbröd med
över 2 månader
Blåbärsbröd
över 2 månader
Hemmets Journal
av Bappi
över 2 månader
Blåbärsbröd
av Fin
över 2 månader