Blåbärscheesecake

En väldigt god cheescake

Betyg (0 röster)
Antal personer
10 bitar

Ingredienser

Botten:
75 g smör
50 g mörk choklad, 70 %
200 g digestivekex

Fyllning:
250 g färska blåbär
1 1/2 dl strösocker
2 msk majsstärkelse
2 dl crème fraiche
300 g philadelphiaost
1 citron, rivet skal
1 tsk vaniljsocker

Topping:
3 gelatinblad
2 dl crème fraiche
1/2 dl strösocker
2 msk citron, pressad saft

Dekoration:
1/2 dl färska blåbär

Gör så här

1 Mixa kex och choklad i matberedaren (med kniven monterad) till en smulig massa. Smält smöret och blanda det med kex- och chokladsmulorna.

2 Kläm gärna fast ett bakplåtpapper i botten på en bakform med löstagbar botten, cirka 24cm i diameter. Klipp bort överflödigt papper. Tryck ut smulorna i bakformen. Förgrädda i ugnen, 175 grader, cirka 5 minuter.

3 Blanda samman ost, crème fraiche, majsstärkelse, socker, blåbär, citronskal och vaniljsocker i skålen till matberedaren. Mixa samman och häll sedan fyllningen i formen. Grädda på näst nedersta falsen, cirka 40 minuter tills fyllningen stannat. Låt kakan kallna och ställ sedan in den i kylen.

4 Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Blanda crème fraiche och socker i en kastrull och värm på svag värme. Lägg ner de urkramade gelatinbladen och låt de smälta under omrörning. Smaksätt med citronsaften. Låt blandningen svalna i kallt vattenbad. Häll den över fyllningen på den kalla cheescaken. Ställ tillbaka den i kylen. Dekorera med blåbär vid serveringen.
Visningar:
1927
Sparat:
24
Vitchoklad- och..
över 2 månader
Rahkapiirakka
av emeliem
över 2 månader
Hallon- och blå
av MrsC
över 2 månader
Smal blåbärsche
av tina62
över 2 månader