Blåbärscheesecake

Blåbärscheesecake

Betyg (10 röster)
Antal personer
12 st
Blåbärscheesecake

Ingredienser

Botten:
25 g margarin eller smör
3 dl krossade digestivekex, ca 10 st
3/4 dl grädde eller mjölk
1 tsk kanel

Fyllning:
200 g blåbär
400 g cream cheese, vanlig eller lätt
1 dl socker
4 ägg
2 tsk vanillinsocker
2 dl Kesella vanilj (köp två förp)
1 msk maizena

Garnering:
1 dl Kesella vanilj
Blåbär

Servering:
Vätskan från blåbärspurén

Gör så här

Sätt ugnen på 150 grader.

Smält margarinet och låt det svalna under tiden digestivekexen krossas i skål. Blanda samman kanelen med kexsmulorna och tillsätt sedan margarinet och mjölken. Tryck ut massan i botten av en form med löstagbara kanter och 24 cm i diameter.

Passera blåbären genom en finmaskig sil så att vätskan får rinna av och spara sedan vätskan i en skål i kylen.

Mixa all creme cheese i en matberedare tillsammans med sockret. Tillsätt blåbärspurén tillsammans med de övriga ingredienserna och mixa till en slät smet. Häll fyllningen i formen.

Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme.

Låt kakan svalna och låt den helst stå och mogna i kylskåpet i någon dag.

Täck ytan med Kesella vanilj innan servering och garnera med blåbär. Servera kakan med blåbärssåsen som blev över efter blåbärspurén.
Visningar:
14905
Sparat:
382
Vitchoklad- och..
över 2 månader
Rahkapiirakka
av emeliem
över 2 månader
Hallon- och blå
av MrsC
över 2 månader
Smal blåbärsche
av tina62
över 2 månader
Blåbärscheeseca
över 2 månader