Blåbärscheesecake i glas

Enkel cheesecake med härlig smak av blåbär

Betyg (2 röster)
Antal personer
4-6
Blåbärscheesecake i glas

Ingredienser

125 g frysta blåbär
10 digestivekex , fullkorn
1 gelatinblad
200 g Buko färskost , light naturell
1 dl lätt crème fraiche
1/2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker

Gör så här

Tina blåbären. Krossa kexen grovt och fördela hälften i 4-6 glas.

Lägg gelatinbladet i kallt vatten i 5 min. Rör färskost, crème fraiche, florsocker och vaniljsocker till en jämn smet.

Lyft upp gelatinet ur vattnet och smält det i en liten kastrull på svag värme. Ta kastrullen från värmen. Rör ut gelatinet med några matskedar av färskostblandningen i kastrullen.

Vänd ner gelatinblandningen i resten av färskostblandningen. Blanda ner blåbären.
Fördela hälften av smeten i glasen. Strö över resten av kexsmulorna och häll sedan på resten av blåbärssmeten.

Ställ i kylen minst 1 tim före servering. Garnera gärna med blåbär.
Visningar:
5969
Sparat:
74
Vitchoklad- och..
över 2 månader
Rahkapiirakka
av emeliem
över 2 månader
Hallon- och blå
av MrsC
över 2 månader
Smal blåbärsche
av tina62
över 2 månader