Blåbärsmuffins - muffins med blåbär, hallon eller andra bär

Goda stora amerikanska muffins med bär. Farinsocker gör muffinsarna lite ljusbruna, ger god smak och är nyttigare än vanligt socker. I mina muffins använde jag mig av skogsbärsblandning från affärens frysdisk och det blev riktigt gott.

Betyg (12 röster)
Antal personer
Muffins 12
Blåbärsmuffins - muffins med blåbär, hallon eller andra bär

Ingredienser

125 g margarin eller smör
2 ½ dl farinsocker
3 ägg
2 tsk vaniljsocker
1 ½ tsk bakpulver
1 krm salt
5 dl vetemjöl
1 dl mjölk
3 dl färska eller tinade frysta bär, t.ex. blåbär, hallon, skogsbär

Gör så här

Gör så här:

Smörj en muffinsplåt eller ställ upp 12 st stora pappersformar för muffins på en plåt.

Du kan använda elvisp för att göra dessa muffins så går det snabbt.

Rör matfett och socker till en jämn smet.

Rör i äggen, ett i taget.

Tillsätt vaniljsocker, bakpulver och salt och rör ihop.

Rör i vetemjölet. Kör försiktigt med elvispen och sluta om det blir för tungkört och tillsätt mjölken.

Tillsätt mjölken och rör till en jämn smet. Det är viktigt att sluta röra/köra med elvisp så fort smeten är jämn så att man inte rör/kör för länge.

Sluta använda elvisp och vänd ner bären med en sked och rör runt lite grann.

Klicka ut smeten i muffinsformarna så att de blir fyllda till ca tre fjärdedelar.

Grädda i ugn 18-20 minuter i 200 grader i mitten av ugnen.

Låt svalna. Ät och njut!
Visningar:
22617
Sparat:
471
Blåbärsmuffins
av lisled
över 2 månader
Blåbärsmuffins
av Sock
över 2 månader
Kickis stora bl
av zonale
över 2 månader
Blåbärsmuffins
av ellanw
över 2 månader
Blåbärsmuffins ..
av Midori
över 2 månader