Blåbärspaj från Alsace

Det gäller att passa på när naturen är fylld av frukt och bär. Här är ett recept på en trevlig blåbärspaj från Alsace.

Betyg (1 röst)
Antal personer
5 st

Ingredienser

Deg:
150 g mjöl
75 g smör
1 msk socker
nyppa salt
1 ägggula

Fyllning:
500 g blåbär
2 digestivekex (söndersmulade)
100 g socker
2 ägg
1 dl creme fraiche

Gör så här

Blanda ingredienserna till pajdegen. Låt vila ca 1 timme.

Tryck ut degen i formen. Häll på kexsmulor. Fyll på blåbären. Grädda i ugnen 20 min (210 grader).
Blanda ägg/socker/creme fraiche. Häll på pajen och fortsätta grädda ca 15-20 min.
Visningar:
3069
Sparat:
40

LIKNANDE RECEPT

Blåbärspaj recept
Min goda blåbär..
av ros
över 2 månader
Vanilj- och blå
av lennali
över 2 månader
Smulpaj med blå
av FettFia
över 2 månader
LCHF - Hallon o
av immer
över 2 månader
Blåbärspaj
av LEDIVO
över 2 månader
Evas blåbärspaj
av samtr0n
över 2 månader