Blåbärsrutor

Saftiga, goda rutor med blåbärssmak och ett lätt pudrat florsockertäcke passar utmärkt att servera till kaffet. Vill du njuta ordentligt serverar du en klick grädde till.

Betyg (3 röster)
Antal personer
20 st
Blåbärsrutor

Ingredienser

150 g smör eller margarin
3 ägg
3 dl florsocker
4 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
2 dl gräddfil
½ liter (ca 250 g) färska eller djupfrysta blåbär

Garnering:
Florsocker

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Smält matfettet i en kastrull eller i mikron. Låt det svalna.

Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Blanda mjöl och bakpulver.

Tillsätt gräddfil, det smälta matfettet och mjölblandningen i äggvispet. Rör till en slät smet.

Klä en liten långpanna, ca 20x30 cm, med bakplåtspapper. Häll smeten i formen. Strö över blåbären.

Grädda kakan på galler i nedre delen av ugnen ca 20 minuter.

Lyft upp kakan med hjälp av bakplåtspappret. Låt den kallna på galler.

Dra bort bakplåtspappret. Skär kakan i ca 20 bitar. Pudra över florsocker precis före serveringen.
Visningar:
4430
Sparat:
142

LIKNANDE RECEPT

Blåbärsrutor recept
Citron- och blå..
av Bodil56
över 2 månader
Blåbärsrutor
över 2 månader
Puttes blåbärsr
av lennali
över 2 månader
Mjukseg blåbärs
över 2 månader
Blåbärsrutor i ..
av Bodil56
över 2 månader
Blåbärsrutor me
över 2 månader