Blåbärssirap med vanilj

Passar alldeles utmärkt till Blåbärspannkakor, drinkar, glass med mera.

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

0,5 st vaniljstång
2 dl strösocker
2 dl vatten
3 dl blåbär

Gör så här

Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna med en tesked.
Koka upp socker och vatten med vaniljfröna och stången.
Låt det sjuda utan lock till en simmig lag cirka 5 minuter.
Lägg i bären och låt det sjuda ytterligare cirka 8-10 minuter.
Häll blandningen genom en sil i en skål och pressa ut vätskan med baksidan av en sked.

Håller ett par veckor i kylskåp i exempelvis en liten plastflaska. God varm som kall.
Visningar:
2182
Sparat:
32

LIKNANDE RECEPT

Blåbärssirap recept
Blåbärssirap me..
över 2 månader
Blåbärspannkako
av MrsC
över 2 månader