Blåbärssufflé

Det är inte så svårt att göra sufflé som man kanske tror. Och gott blir det! :)

Betyg (0 röster)
Antal personer
8 st
Blåbärssufflé

Ingredienser

FORMAR:
ca . 3 msk smör
ca . 1 ½ dl strösocker

SUFFLÉ:
225 g frysta blåbär
2 msk Maizena majsstärkelse
1 dl strösocker
4 äggvitor
1 dl strösocker

TILL GARNERING:
florsocker

Gör så här

1. Smöra och sockra suffléformarna ordentligt, ända upp till kanten.
2. Koka ihop blåbär, majsstärkelse och 1 dl socker till en kräm, låt svalna.
3. Vispa äggvitor till fast skum, tillsätt 1 dl socker, lite i taget. Vänd ner lite av äggvitan i blåbärskrämen tills den är slät. Vänd sedan ner resten av äggvitan med slickepott.
4. Fyll upp formarna strax över kanten och ställ i kyl tills de ska gräddas.
5. Sätt ugnen på 200 grader. Grädda suffléerna ca 14 minuter i nedre delen av ugnen precis före servering. Pudra med florsocker och servera med vaniljglass.
Visningar:
4312
Sparat:
50
Ljuvlig blåbärs..
av Fin
över 2 månader
Blåbärssufflé m
av Fin
över 2 månader

LIKNANDE SÖKNINGAR