Black pepper beef

Kokboksförfattaren Lisa Förare Winbladhs exotisk biff med svartpeppar

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

500 g välhängd utskuren biff
250 g gröna bönor
Smör till stekning

Pepparsås:
1 msk svartpeppar
3 stora klyftor vitlök
½ dl finhackad persilja
2 msk neutral rapsolja
½ dl fermenterad bönsås
1 msk abalonesås eller 1 msk koncentrerad kycklingfond
3/4 dl kinesiskt risvin, saké eller torr sherry
2 msk ljus soja
2 msk mörk soja
En halv msk ljust muscovadosocker
2 msk smör, rumstempererat

Gör så här

1. Krossa svartpepparn fint i mortel. Finhacka vitlöken. Stek peppar, ingefära och vitlök i olja på medel-värme tills ingefära och vitlök är gyllene. Vänd ner bönsåsen och stek vidare under omrörning ett par minuter. Blanda ner övriga ingredienser utom smöret och låt puttra i cirka fem minuter. Ställ åt sidan.
2. Skär köttet i lillfingerstora strimlor. Skär topparna av bönorna och halvera dem. Sjud i lättsaltat vatten ett par minuter tills de tappat sin råa smak men inte stunsen. Häll upp i ett stort durkslag och låt ånga av. Skölj inte i kallt vatten, då blir de blaskiga.
3. Hetta upp smöret i en stor panna. Bryn köttet på högsta värme i minst två omgångar. Det ska vara mörkt rosa i mitten.
4. Lägg ner allt kött i pannan tillsammans med bönorna och stek någon minut under omrörning. Slå på pepparsåsen och vänd runt någon minut. Klicka ner smöret och rör om. Kolla att köttet är vackert rosa i mitten. Garnera med fina korianderkvistar före servering.


Till servering:
Korianderkvistar och ris eller
friterad potatis
Visningar:
1139
Sparat:
7

LIKNANDE RECEPT

Pepper recept
Garlic and pepp..
av annaer
över 2 månader
Tacopaj
över 2 månader
Ingers långpann
av snutten
över 2 månader
Chicken Masala
av MrsC
över 2 månader
Underbar fläskf
av Marre73
över 2 månader
Kossans Gi-pizz
av kossan
över 2 månader