Blandbröd med frukt

Att blanda frukt i brödet gör det extra saftigt. Här har vi ytterligare betonat fruktsmaken genom att använda apelsinjuice i degvätskan.

Betyg (0 röster)
Antal personer
3 bröd
Blandbröd med frukt

Ingredienser

5 dl mörkt lantbrödsmjöl
5 dl rågsikt
Ca 13 dl vetemjöl
1 dl Fibrex
2 dl solroskärnor
150 g smör eller margarin
1 tsk salt
½ dl brödsirap
100 g ( 2 paket) jäst för söta degar
2 hårda anjou-päron i mindre bitar
10 hackade katrinplommon
1 ½ dl koncentrerad apelsinjuice
7 dl vatten

Gör så här

Häll lantbrödsmjöl, rågsikt, det mesta vetemjölet och Fibrex i matberedarens bunke. Klicka i matfettet, häll på salt och sirap. Lägg i päron och katrinplommon. Häll i den koncentrerade juicen. Smula över jästen.

Värm vattnet till fingervarmt, 37 grader. Häll i matberedaren. Arbeta till en smidig deg, ca 5 minuter. Låt degen jäsa till dubbel storlek, ca en timme.

Kör några tag i matberedaren. Ta upp degen på bakbordet. Dela degen i tre delar och knåda igenom den. Forma till limpor. En del kan göras till sufflébröd. Smörj då en rund form med margarin och lägg i en tredjedel av degen.

Låt bröden jäsa på plåten, ca 30 minuter. Sätt ugnen på 250°. Pensla bröden med ett uppvispat ägg eller sirapsvatten. Sätt in i ugnen, sänk värmen till 225° och grädda 20 minuter. Stäng värmen och låt stå kvar ytterligare 15-20 minuter. Tag ut bröden och låt svalna på galler.
Visningar:
2193
Sparat:
14

LIKNANDE RECEPT

Blandbröd med p
av Fin
över 2 månader
Tomatsoppa.
över 2 månader
Mariannes goda
över 2 månader