Blodgrape – och marängpaj

Har inte prova ska göra det i dag

Betyg (0 röster)
Antal personer
10 st

Ingredienser

Pajskal:
100 gram margarin , ev mjölkfritt
2.5 dl vetemjöl
2 msk vatten

Fyllning:
1 dl socker
3 dl vatten
4 msk majsstärkelse
1 dl saft från blodgrapefrukt
3 st äggula
1 msk margarin , ev mjölkfritt

Topping:
3 st äggvita
0.5 dl socker

Gör så här

Kör margarin och mjöl i en matberedare. Tillsätt vattnet och kör i ytterligare någon sekund. Tryck ut degen i en smord pajform. Ställ pajskalet kallt i 30 minuter.

Lägg socker, vatten, majsstärkelse och pressad blodgrape i en kastrull. Sjud alltsammans tills det blir tjockt. Skilj på äggulor och äggvitor. Dra av och tillsätt en gula i taget. Vispa. Låt fyllningen sjuda under omrörning tills du ser en bubbla. Dra av från värmen och låt fyllningen kallna. Grädda pajskalet i 10-15 minuter i 225 grader, det ska få färg. Vispa vitorna till hårt skum. Tillsätt sockret och vispa lite till. Bred ut först fyllningen i pajskalet och därefter marängsmeten. Grädda tills marängsmeten fått färg, det tar 2-3 minuter.
Visningar:
1796
Sparat:
1

LIKNANDE RECEPT

Marängpaj recept
Luftig mandelma..
över 2 månader
Marängpaj med h..
av zonale
över 2 månader
Citronmarängpaj
över 2 månader
Marängpaj med c
över 2 månader
Äppelmarängpaj
av tina62
över 2 månader
Apelsin-och mar
över 2 månader