Blodpalt

Helst renblod - men finns bara nötblod att tillgå så är det bättre än inget....

Betyg (0 röster)
Antal personer
max 6

Ingredienser

½ liter renblod eller nötblod
½ liter vatten
2-3 tsk salt
1-2 tsk bakpulver eller 1 näve havregryn
1-2 dl rågmjöl
Vetemjöl till tjock smet, bättre för lite än för mycket
Kokande saltat vatten i stora paltgrytan

Gör så här

Vispa ingredienserna till klimpfri smet.
Fortsätt knåda med händerna tills smeten är tjock. en "nästan deg". Provkoka en palt - ta upp i stor matsked, släpp ner i kokande saltat vatten och se hur den beter sej. Är smeten för lös och palten flyter ut - ta lite mera mjöl.
Paltarna får bli ganska formlösa, de är porösare och godare då.
Koka tills alla flutit upp. Är du osäker så ta upp en och skär itu för att kolla.
Servera med stekt fläsk i massor, lingonsylt, smör och helst kokt mandelpotatis med skal på.
Visningar:
12700
Sparat:
39

LIKNANDE RECEPT

Blodpalt recept
En kanongod blo..
av theodor
över 2 månader
Blodpalt
över 2 månader
Blodpalt
över 2 månader
Blodpalt
över 2 månader