Blodplättar

*suck* underbara smörstekta fraskantade läckerheter! Renblod förstås, men ta nötblod i nödfall....

Betyg (3 röster)
Antal personer
varierande

Ingredienser

1 l renblod eller nötblod
1 l standardmjölk
1 dl vichyvatten
3 normalstora ägg
ca 7,5 dl rågsikt
ca 1,5 dl vetemjöl
2-3 tsk salt
Någon matsked riven lök
Lite svartpeppar

Gör så här

Vispa ihop blod, mjölk, vichy, ägg, salt, lök, peppar, rågsikt och mjöl till en lagom tjock plätt/tunnpannkakssmet.
Bryn smör i ganska het panna och stek på båda sidor tills kanterna blir frasiga och plätten genomstekt.

Servera med skirat smör och lingonsylt.
Visningar:
9737
Sparat:
37

LIKNANDE RECEPT

Blodplättar recept
Blodplättar ell..
av zeth
över 2 månader
Blodplättar
över 2 månader