Blomkåls- och broccoligratäng

Blomkål och broccoli här tillsammans med makaroner och svamp.
Gott och mättande.

Betyg (4 röster)
Antal personer
2 st
Blomkåls- och broccoligratäng

Ingredienser

Blomkål och broccoli i lagom mängd
1½ dl kokta makaroner
Skivade champinjoner
Margarin till form och sås
1½ dl värmd lättmjölk
2 tsk maizenaredning för ljusa såser
25 g mager riven ost
Örter, torkade eller färska
Sallad

Gör så här

Kok blomkåls- och broccolibuketter i lagom portionsmängd i lättsaltat vatten till de är knappt mjuka.
Låt vattnet rinna av väl.
Bryn champinjonerna lätt.
Varva kokta makaroner med blomklås- och broccolibuketter i en ugnsfast, lättsmord form.
Vispa ner resten av fettet och maizenaredningen i den varma mjölken och låt koka på svag värme någon minut.
Rör i den rivna osten och smaksätt med salt och peppar.
Strö lite färska eller torkade örter över grönsakerna.
Häll över ostsåsen och gratinera i 200-225 grader ca 15-20 minuter tills ytan fått fin färg.
Servera en riklig sallad vid sidan om.
Visningar:
9570
Sparat:
201
Broccoligratäng..
av anenik
över 2 månader
Kassler & Brocc
över 2 månader
Krämig broccoli
över 2 månader
Köttfärs- och b
av lennali
över 2 månader
Broccoligratäng
av 25ggr
över 2 månader
Broccoligratäng
över 2 månader