Blomkålsgryta

En väldigt matig och god vegetarisk gryta som äts mycket på Malta när blomkålen är mogen. Vi äter den flera gånger i månaden i min familj, den är väldigt god och mättande.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 blomkålshuvud
1 gul lök
2 morötter
4 potatisar
2 dl frysta ärtor
2 msk rapsolja
1/2 msk tomatpure
4 ägg
Salt
Svartpeppar
1 tsk socker
1 hönsbuljongtärning

Gör så här

hacka löken, dela blomkålen i 4 delar. Fräs löken i oljan, tillsätt tomatpuren,kryddorna och sockret. Rör om och ha i morötter, potatis och blomkålen. Tillsätt vattnet som du löst upp hönsbuljong tärningen i. Sjud tills grönsakerna är al dente eller något tidigare. Ha i dom frysta ärtorna och knäck i äggen, på 4 olika ställen i kastrullen. Täck med locket och låt sjuda ca 5 minuter, tills du ser att äggen är vita(matta). Låt svalna en stund och avnjut med ett gott bröd med en smakrik ost.till.
Visningar:
1482
Sparat:
35

LIKNANDE RECEPT

Blomkålsgryta recept
Krämig blomkåls..
av Fin
över 2 månader
Indisk blomkåls
av Queenie
över 2 månader
Blomkålsgryta m
av Queenie
över 2 månader
Blomkålscurry
av Lilloo
över 2 månader
Indisk blomkåls
av Fin
över 2 månader