Blomkålssufflé

Betyg (0 röster)

Ingredienser

3 dl kokt finskuren blomkål
Sufflésmet:
3 msk mjölkfritt margarin
1 dl vetemjöl
4 dl spad av blomkålsspadet + vatten
3 ägg
1 köttbuljongtärning (mjölk- och sojaproteinfri)
salt & peppar
Till formen:
1 msk smält mjölkfritt margain
skorpmjöl (mjölk- och sojaproteinfri)

Gör så här

Börja med sufflésmeten. Smält mjölkfritt margarin och fräs mjölet. Späd med blomkålsspadet lite i sänder och låt massan koka under omrörning en stund. Rör ned buljongtärningen samt äggulorna, en i sänder och rör kraftigt en stund. Blanda i den kokta, finskurna blomkålen. Låt svalna lite. Smaka av med salt och peppar. Vispa vitorna till hårt skum och blanda ned dem försiktigt i sufflésmeten. Vänd ned massan i en smord, bröad form och grädda sufflén i ca 45 minuter i 175 grader ugn. Receptet kommer från <a href="http://www.gilbertson.nu/kokbok" target="_blank">Nicklas kokbok</a>.
Visningar:
2693
Sparat:
5

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.