Blommig Kongosallad

Att göra sallad på Blå Kongo-potatis blir väldigt effektfullt samtidigt som det är gott. Ingredienserna i salladen kan varieras hur mycket som helst. Du kan se min sammansättning som ett förslag och ta bort eller lägga till efter behag. Den här potatissalladen passar fint till skinka, kallt kött eller rökt fisk.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 personer

Ingredienser

ca 12 Blå Kongo-potatisar
1 tsk salt
2 dl vitt vin
200 g vaxbönor
10-12 späda morötter
2 salladslökar
dressing:
3 msk vinäger gärna sherryvinäger
3 msk god olivolja
2 tsk dijonsenap
2 krm salt
2 krm nymald svartpeppar
1 äggula
Ätliga blommor till garnering t ex från krasse, gurkört, mynta eller ringblommor

Gör så här

Skala potatisen och koka den nätt och jämt mjuk i lättsaltat vatten. Den får absolut inte bli för mycket kokt; då blir det bara mos. Skär den i skivor, lägg i en skål och häll över vinet medan potatisen är ljummen. Ansa och koka vaxbönorna och morötterna så att de fortfarande har tuggmotstånd. Skölj under kallt vatten och blanda med potatisen. Hacka salladslöken och strö över. Blanda samman alla ingredienserna till dressingen utom äggulan. Den vispas ner sist och gör dressingen lite krämig. Häll dressingen över potatissalladen och låt den mogna ett par timmar eller till och med över natten. Garnera gärna med ätliga blommor.
Visningar:
1133
Sparat:
3

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.