BLOND FISKGRYTA.

Brytningen mellan den heta curryn och det isiga friska citronköttet är tilltalande. Dillen och kaprisen understryker friskheten. Färgskalan gör den till en Blond gryta !

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 tsk Curry
100 gr margarin eller smör
8 potatisar (ca 750 g)
1½ pkt fryst torsk , ( 600 g)
2 tsk salt
¼ tsk vitpeppar
1 purjolök
2 msk kapris
saft av en ½ citron
1 dl vatten

1 citron
1 knippa finklippt dill

Gör så här

Fräs curryn i matfettet i en gryta. Skala och skär potatisen i tunna skivor. Skär den tinade fisken i ca 12 bitar. Strimla purjolöken.
Skär citronen i hinnfria tärningar.

Varva ner potatisen och fisken med kryddorna, purjon och kaprisen i grytan.

Slå över vätskan och låt allt sjuda i 25 min på svag värme.

Strö över dillen och citronen.

Servera.
Visningar:
1162
Sparat:
3

LIKNANDE RECEPT

FISKGRYTA recept
Svärmors fiskgr..
över 2 månader
Fiskgryta med l..
av Anqh
över 2 månader
Thaigryta med c
av UllaC
över 2 månader
Queen-Ingelas g
av Queenie
över 2 månader
Härliga fiskgry
av Marre73
över 2 månader
Lysande gul fis..
över 2 månader