Bobotie

Köttfärslimpan är universell. I Sydafrika fyller man den med nötter och torkad frukt och toppar med saffransfärgad äggstanning. Garanterat gott och annorlunda.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Bobotie

Ingredienser

1 skiva vitt bröd
2 1/2 dl Matlagningsgrädde
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, hackade
2 msk Svenskt Smör
1 msk curry
1 1/2 tsk salt
1 tsk chilipulver
2 lagerblad
1/2 dl skållad och hackad mandel
400 g lamm- eller nötfärs
1/2 dl torkade aprikoser, hackade
1/2 dl russin
saft och rivet skal av 1/2 citron
1 ägg
1/2 tsk gurkmeja

Tillbehör:
Ris
Chutney
1 klick gräddfil

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Lägg brödet i en skål och häll på grädden. Låt det stå i 15 minuter. Fräs lök och vitlök i smöret utan att det tar färg. Rör ned kryddor och mandel och fräs alltsammans någon minut till. Lägg köttfärsen i en bunke och tillsätt lökblandningen, aprikoser, russin, citron och det blötlagda brödet (spara grädden). Rör alltsammans till en jämn smet. Vispa ägget med den sparade grädden och gurkmejan. Slå hälften av det i färsen. Smörj en ugnsfast form, lägg i färsen och häll på resten av äggrädden. Grädda i nedre delen av ugnen i 50-60 minuter. Servera med ris, chutney och en klick gräddfil.
Visningar:
1848
Sparat:
20

LIKNANDE RECEPT

Bobotie recept
Bobotie - Afrik..
av elza
över 2 månader
Bobotie
över 2 månader
Bobotie
över 2 månader
Nejlikeris
över 2 månader
Bobotie
av kn0rr
över 2 månader
Bobotie med okr..
över 2 månader