Bogfläsk i god sås

Det färska bogfläsket är en bra och behändlig råvara. Här en gryta på strimlat bogfläsk med tomatröd gräddsås

Betyg (3 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

400-500 g bogfläsk i bit
Ca 2 msk vetemjöl
Salt
Vitpeppar
3-4 gula lökar
2 msk smör eller margarin
Paprikapulver
2 dl kaffegrädde
2 dl vatten eller extraktbuljong
2-3 msk tomatpuré

Gör så här

Strimla bogfläsket så tunt som möjligt. Lägg mjöl, salt och vitpeppar i en plastpåse, skaka fläskstrimlorna däri.

Skala löken och skär den i tunna skivor. Smält matfettet i vid tjockbottnad gryta. Bryn fläskstrimlorna däri. Sänk värmen och lägg i löken. Låt den puttra utan att ta färg. Krydda med paprikapulver.

Häll på grädde och vatten eller extraktbuljong. Låt alltsammans puttra under lock tills fläskstrimlorna känns möra. Beräkna ca 20 minuter.

Tillsätt tomatpurén och smaka ev av med mer salt och peppar.
Visningar:
3147
Sparat:
66

LIKNANDE RECEPT

Absolut bästa f
av Marre73
över 2 månader
Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Kycklinggratäng
över 2 månader
Helt underbar k
av Queenie
över 2 månader
Himmelska gryta
över 2 månader
Fläskfilé du in
över 2 månader