Bondbröd

Bondbröd

Betyg (0 röster)

Ingredienser

Surdeg:
25 g jäst
2 dl vatten
2 ½ dl mjöl

Bröd:
2 liter grahamsmjöl
Surdeg
6 dl vatten
½ dl olja
1 tsk salt

Gör så här

Surdeg: Värm vattnet till fingervärme. Smula jästen
i en bunke och häll över vattnet. Rör till
den löser sig. Blanda i 1 1/2 dl av mjölet till
en lös deg. Täck bunken med plast- eller aluminiumfolie.

Låt degen stå i rumstemperatur i 2 dygn. Tillsätt resten av mjölet efter ett dygn, jästen får då ny näring och det blir lite mer smak.

Bröd: Sätt ugnen på 250 grader.
Värm vattnet till fingervärme. Häll hälften
av mjölet i en bunke och arbeta in surdegen
och resten av ingredienserna. Rör i mjöl tills degen blir smidig. Låt den jäsa under bakduk i 1-1 1/2 timme.

Knåda degen lätt och forma två bröd. Grädda längst ned i ugnen i 10 minuter. Sänk värmen till 175 grader och grädda bröden i cirka 40 minuter. Låt svalna på galler.
Visningar:
1096
Sparat:
23

LIKNANDE RECEPT

Bondbröd recept
Italienskt bond..
av epi
över 2 månader
Csabas -Transsy
av Lolan
över 2 månader
Spanska rostade
av MrsC
över 2 månader
Mellanmål i trä
över 2 månader
Melkers Club Sa
över 2 månader
Tyskt bondbröd
av zonale
över 2 månader