Bondgryta

En riktigt god gryta med bog eller skinka.

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st
Bondgryta

Ingredienser

400 g fläskkött av bog eller skinka
1 burk ärtor, ca 200 g
smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 purjolökar, ca 250 g
2 msk tomatpuré
2 dl vispgrädde

Gör så här

Skär köttet i tärningar, ca 2x2 cm.

Låt ärtorna rinna av och spar spadet.

Stek köttbitarna, några i taget, i smör i en stekpanna. Salta och peppra och lägg över i en gryta. Häll i 2 dl av ärtspadet. Låt köttet eftersteka under lock på svag värme, ca 15 minuter.

Skölj purjolöken. Skär den i 2 cm långa bitar. Lägg ner purjolök i grytan.

Rör ut tomatpurén i grädden och tillsätt den. Låt koka ytterligare ca 10 minuter. Tillsätt ärtorna. Låt dem bli varma.

Servera med kokt potais och sallad.
Visningar:
4196
Sparat:
13

LIKNANDE RECEPT

Bondgryta
av gete65
över 2 månader
Gryta med röda
av Fin
över 2 månader