Bondomelett

Omelett är alltid lika gott och enkelt att laga. Gör den mera matig med potatis, lök och skinka och servera den direkt ur stekpannan.

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 skivor rökt eller rimmat sidfläsk
1 gul lök
4 kokta potatisar
1 msk smör eller margarin
6 ägg
6 msk vatten eller grädde
Salt
Peppar
2 msk klippt persilja

Gör så här

Skär fläsket i strimlor på tvären. Hacka löken grovt och skär potatisen i tärningar.

Stek fläskstrimlorna långsamt i en stor stekpanna så att de blir en aning knapriga. Tillsätt matfett och lägg i lök och potatis. Låt det hela steka vidare några minuter.

Vispa samman äggen med grädde eller vatten, lite salt och peppar. Om fläsket är timmat behöver du inte salta.

Häll äggblandningen i stekpannan över fläsket, löken och potatisen och rör om med en trägaffel. Grädda omeletten tills den har stelnat men fortfarande är lite krämig på ytan.

Strö över persilja och servera omeletten genast, direkt ur pannan.

Har du rester hemma kan du använda t.ex. korv eller skinka istället för sidfläsk och även komplettera med andra grönsaker, t.ex. paprika eller tomat.

Du kan också använda råa potatistärningar, som då får steka en stund för sig.
Visningar:
1263
Sparat:
33

LIKNANDE RECEPT

Bondomelett recept
Italiensk bondo..
av MrsC
över 2 månader
Bondpannkaka i
över 2 månader
Bondomelett med
av ros
över 2 månader
Bondomelett med
över 2 månader
Bondomelett
av MrsC
över 2 månader
Bondomelett
över 2 månader