Borgmästarensrågknutar

Lite annorlunda bröd men gott

Betyg (0 röster)
Antal personer
40 knutar

Ingredienser

5 dl vatten
75 g jäst
50 g smör rumsvarmt
1 tsk salt
½ dl mörk sirap
1 msk anis
1 msk fänkål
1 msk kummin (malen)
½ msk pomeransskal (malda)
1 msk ättika
6 dl vetemjöl special
6 dl grovt rågmjöl
3 dl fint rågmjöl

Gör så här

Värm vatten till 37 grader rör ut jästen i lite av vattnet tillsätt smör, salt, sirap,kryddor,ättika,och resten av vattnet.
Blanda i vetemjöl och det grova rågmjölet arbeta degen i maskin i minst 5 min tillsätt det mesta av fina rågmjölet spara lite till utbakningen.
Låt degen jäsa 40-50 min.
Knåda degen ordenligt dela den i 4 delar och varje del i 10 bitar rulla bitarna i resten av det fina rågmjölet till längder ca 12-15 cm långa slå en knut på varje längd och lägg på plåt låt jäsa under duk ca 20-30 min grädda i 250 grader ca 8-10 min låt svalna under bakduk.
Visningar:
591
Sparat:
2

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.