Borsjtij

Klassisk rysk rödbetssoppa. Värmande och god.

Betyg (2 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

5 stora färska rödbetor
2 gula lökar
0,5 - 1 morot
ca 1/5 -del av ett normalt vitkålshuvud
1 msk margarin
10 dl köttbuljong
ca 1 krm vitpeppar
1 lagerblad
ca 1 tsk salt
1 msk vitvinsvinäger
2 msk färsk persilja
ca 1 dl gräddfil

Ev lite skivad korv (gärna med lite smak)

Gör så här

Riv eller strimla alla grönsakerna , utom en rödbeta, fint. Smält matfettet i en stor kastrull och fräs grönsakerna några minuter. Tillsätt buljong, vitpeppar, lagerblad och lite salt. Koka under lock på svag värme ca 30 min. Smaka av och krydda ev. lite mer.

Råriv den sparade rödbetan (jag brukar riva på grova delen)och lägg ner i soppan tillsammans med korvskivorna (om du vill ha det) ca 5 min innan servering. Smaksätt med vinäger och strö persilja över.

Servera med gräddfil.
Visningar:
1729
Sparat:
28

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.