Borsjtj

Soppan är även väldigt god utan kött.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

200 g högrev
2 skivor rimmat fläsk i fina strimlor
3 färska rödbetor
1 msk vinäger
1 gul lök
1 morot
150 g blekselleri
150 g vitkål
1 msk smör
3 vitlöksklyftor
1 tsk kummin
cème fraiche

Gör så här

Koka upp högreven i rikligt med kallt vatten. Skölj rent kött och kastrull. Koka upp köttet i nytt vatten och sjud 2-3 timmar med några skurna soppgrönsaker. Ansa och skölj grönsakerna till soppan. Riv en av rödbetorna och blanda med vinägern. Strimla övriga grönsaker och fräs med den pressade vitlöken och fläsket i en kastrull. Fyll på med 8 dl av kokspadet från högrevet. Tärna köttet och lägg över i soppan. Smaka av med salt, peppar, kummin och spadet med den rivna rödbetan. Servera med en klick crème Fraiche.
Visningar:
2292
Sparat:
10

LIKNANDE RECEPT

Borsjtj recept
Borsjtj-rysk rö..
av anaxau
över 2 månader
Borsjtj a la Ti..
av LaJefa
över 2 månader
Rysk Rödbetssop
över 2 månader
Turbo-borsjtj m..
av Fin
över 2 månader