Bouef Bourgiogne

En stor laddning.....

Betyg (2 röster)
Antal personer
15 st

Ingredienser

2 kg oxkött högrev, i ca 4 cm stora tärningar
150 g sidfläsk
200 g fina smålökar
400 g champinjoner i stora tärningar
50 g fläsksvål
5 vitlöksklyftor
80 g mjöl
2 flaskor fruktigt rödvin, helst Bourgogne, ca 5 år gammal
4 msk olja
salt
nymalen peppar
1 sockerbit
1 kryddbukett bestående av persiljestjälkar
1 lagerblad
1 kvist timjan

Gör så här

1. Låt fläsket smälta i en emaljerad gjutjärnsgryta. När det blivit ljusgult tillsätter du smålökarna
och låter dem steka i ungefär 15 minuter utan lock. Rör om då och då.
2. Tillsätt champinjonerna och blanda väl. Låt koka under lock ungefär 10 minuter på medelstark värme
3. Ta upp alla bitar med hålslev och lägg dem åt sidan. Lämna kvar stekfettet i grytan
4. Värm oljan i en stekpanna och stek oxköttet tills det fått färg
5. Lyft upp köttbitarna ur stekpannan och låt dem rinna av lite. Lägg dem i gjutjärnsgrytan
6. Mosa vitlöken, blanda den med köttet och värm upp grytan långsamt på spisen. Strö över mjölet,
7. Tillsätt rödvinet och låt koka upp. Salta lätt och tillsätt den malda pepparn, sockerbiten och kryddbuketten. Rör om
8. Låt grytan sjuda långsamt på spisen i ca:1 timma tills köttet är mört

Garnera med nyfrästa champinjoner, rökt sidfläsk och smålök samt nyhackad persilja
Visningar:
3571
Sparat:
40

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.