Bourbon-biff

Grillat smakar sällan fel......

Betyg (0 röster)
Antal personer
6 st

Ingredienser

1,2 kg utskuren biff i bit
Salt
Svartpeppar ur kvarn

Marinad:
1 dl japansk soja
1 dl bourbon
4 vitlöksklyftor
2 msk färsk, finriven ingefära
1 tsk finhackad medelstark chili eller tabasco efter smak, 10–15 droppar

Gör så här

1. Skär biffarna först i 6 normala biffar, dela sedan dessa på mitten, så att det blir 12 småbiffar på cirka 100 g styck. Lägg biffarna i en fryspåse.

2. Blanda alla ingredienser till marinaden och häll ner denna över biffarna i påsen. Förslut påsen och låt den ligga i kylskåp i åtminstone 4 timmar, men gärna över natten.

3. Ta upp biffarna och låt dem rinna av. Salta och peppra dem på båda sidor. Grilla dem i en grillpanna eller på en utomhusgrill. De kan även smörstekas i panna.
Visningar:
940
Sparat:
10

LIKNANDE RECEPT

Whiskymarinerad
av Gillsan
över 2 månader