Bräserade endiver med svamp

Betyg (0 röster)
Antal personer
2 st

Ingredienser

2-3 stora endiver
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
100 g skivade champinjoner (eller annan färsk svamp)
2 dl krossade tomater
1/2 dl vatten
1/2 tsk socker
1/2 grönsaksbuljongtärning
1 tsk oregano
salt och peppar
ost med smak gärna parmesan

Gör så här

Putsa och dela endiverna i kvartar. Skär bort den nedre delen av rotstocken.Hacka lök och vitlök. Fräs upp dem i lite olja i tjockbottnad gryta eller traktörpanna. Stek löken mjuk på måttlig värme. Lägg i champinjonskivorna och stek dem 3-4 minuter. Häll på tomatkross, vatten, socker, buljongtärning och oregano. Låt det koka upp och lägg sedan i endiverna. Koka 8-10 minuter under lock på låg värme.Smaka av med salt och peppar. Servera med ris eller couscous samt lite riven eller hyvlad ost.Man kan också gratinera de färdiga endiverna med tomat-svampsås i ugnen med ost över.
Visningar:
1967
Sparat:
2

LIKNANDE RECEPT

Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Helt underbar k
av Queenie
över 2 månader
Gudomlig köttfä
över 2 månader
Min goda kyckli
av lennali
över 2 månader
Mustig kasslerg
av maggi
över 2 månader
Kebabgryta á la
av evaldo
över 2 månader