Brässerad Kanadagås på asiatiskt sätt med karljohansvamp, stekt sidfläsk, bondbönor och stekta brysselkålsblad

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 gåsbröst med ben
3 msk socker
5 dl torr sherry
2 dl mörk fågelbuljong
4 msk mörk soja
1 kanelstång
4 stjärnanis
15 hela korianderfrön
5 cm skivad, skalad ingefära
3 vitlöksklyftor
½ dl vegetabilisk olja
Maizena
salt och peppar

Tillbehör:
6 karljohanhattar, gärna frysta
3 vitlöksklyftor
1 schalottenlök
12 små lökar
2 kvistar rosmarin
3 msk smör
1 ½ dl vitt vin av god kvalité
100 g skalade bondbönor
100 g tärnat sidfläsk eller bacon
6 brysselkål
2 msk smör
salt och peppar

Gör så här

1. Ta fram en gjutjärnskastrull, salta och peppra fågelköttet, bryn det runt om i olja.

2. Ta upp köttet och tillsätt sockret. Låt sockret karamellisera en aning.

3. Tillsätt sherryn och fågelbuljongen. Låt koka tills det återstår två tredjedelar. Lägg tillbaka fågelköttet, tillsätt alla övriga ingridienser utom Maizena. Koka upp, lägg på ett lock och sätt in i 150º i ugnen 2?3 timmar. Håll koll så att det inte kokar torrt. När köttet är rejälj mört, ta upp det och håll det varmt. Sila brässeringsfonden och red av med Maizena (skulle det vara för lite fond, tillsätt mera fågelbuljong) Skär upp köttet, smaka av såsen med salt och peppar.


Servering
1. Skala lök, schalottenlök och vitlök, finhacka schalottenlöken. Grovhacka rosmarinen. Smält smör i en kastrull. Tillsätt lök, schalottenlök, vitlök, rosmarin och karljohanhattarna och bryn snabbt. Tillsätt vinet och låt sjuda på svag värme så att vinet kokar in i svamparna. Vänd dem några gånger under tillagningen. Dela svamparna i tårtbitar.

2. Blanchera brysselkålsbladen i kokande vatten några sekunder och kyl den sedan i isvatten. Stek sidfläsket knaprigt i lite smör, tillsätt resten av smöret, lägg i bondbönorna, karljohansvampen samt brysselkålsbladen. Lägg en liten hög på tallriken tillsammans med köttet och såsen, servera gärna en potatispuré till.
Visningar:
9172
Sparat:
38

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.