Bröd med pesto och oliver

Gott bröd med härlig smak. Receptet är på en liten sats som man kan arbeta för hand, men receptet kan dubblas. Passar till soppa, på buffé eller som utflyktsbröd fyllt med några skivor tomat och mozzarella.

Betyg (0 röster)
Antal personer
10 st

Ingredienser

2 dl vatten
1 dl yoghurt
1/2 paket jäst ( 25 g)
1 msk olivolja
1 tsk salt
1 dl rågmjöl
5 1/2 dl vetemjöl special ( 330 g)

Fyllning:
1 dl svarta oliver (gärna Kalamataoliver)

Pesto:
1 kruka färsk basilika
1 vitlöksklyfta
3/4 dl solroskärnor
2 dl riven parmesanost
3/4 dl olivolja

Gör så här

Värm vatten och yoghurt i en kastrull till 37°, smula ner jästen och rör tills den löst sig. Häll i olja, salt, rågmjöl och nästan allt vetemjöl. Arbeta degen väl. Låt jäsa 30 minuter i bunken.

Kärna ur och hacka oliverna grovt. Blanda alla ingredienser till peston utom oljan i en matberedare. Kör och tillsätt sedan oljan
droppvis.

Sätt ugnen på 200°. Ta upp degen på bakbordet och knåda den på mjölat bakbord. Kavla ut degen till en avlång platta som är ca 50 cm bred.

Fördela pesto och olivhack på ytan. Vik 1/3 av degen från långsidan över nästa tredjedel och vik den andra långsidan över det redan vikta. Skär i ca 5 cm breda bitar och tryck till varje degbit på mitten med en bordskniv. Låt jäsa på plåt klädd med bakplåtspapper ca 30 min.

Grädda mitt in ugnen ca 15 minuter. Låt svalna på galler.
Visningar:
1527
Sparat:
9

LIKNANDE RECEPT

Bröd recept
Bröd i långpann..
av FlyMe
över 2 månader
Dumlekladdkaka
över 2 månader
Köttfärslimpa m
av LEDIVO
över 2 månader
Piroger med köt
av jimboz
över 2 månader
Underbart smarr
över 2 månader
Mina bästa kött..
av boz1965
över 2 månader