Bröd med pizzafyllning

Supergott, en limpa fylld med pizzasmakande köttfärs

Betyg (4 röster)
Bröd med pizzafyllning

Ingredienser

25 g jäst
3 ½ dl vatten, fingervarmt
1 msk olivolja
1 tsk salt
1 ½ dl fint rågmjöl
Ca: 5-6 dl vetemjöl special

Färsfyllning:
1 liten gul lök
200 g blandfärs
1 msk tomatpuré
½ burk krossade tomater
½ tsk oregano
Salt
Peppar

Gör så här

Ugn: 200 grader

Smula ner jästen i en degbunke. Häll över det fingervarma vattnet och rör om så att jästen löser sig. Tillsätt olivolja och salt.

Arbeta in rågmjöl och det mesta av vetemjölet. Knåda degen kraftigt tills den är blank och smidig. Låt den jäsa under duk ca 30 minuter.

Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk och glansig i lite matfett. Tillsätt färsen och bryn tills allt är jämnt smuligt.

Tillsätt krossade tomater, oregano, salt och peppar. Låt allt puttra samman tills vätskan har kokat in. Smaka av. Låt färsen kallna innan den fördelas över den utkavlade degkakan.

Stjälp upp degen på lätt mjölat bakbord och knåda den smidig på nytt, eventuellt med lite mera mjöl. Kavla ut degen till en tunn kaka lika lång som en 1 1 ½ liters bakform.

Fördela färsfyllningen över degkakan men inte ända ut i kanten. Rulla samman som en rulltårta och nyp till skarven. Lägg degrullen i smord 1 ½ liters form och låt brödet jäsa ca 20 minuter.

Pensla brödet med lite kallt vatten och strö över mjöl. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter.

Stjälp försiktigt upp brödet och låt det kallna på galler under duk.

Skär i skivor och njut.
Visningar:
3458
Sparat:
95

LIKNANDE RECEPT

Bröd recept
Bröd i långpann..
av FlyMe
över 2 månader
Dumlekladdkaka
över 2 månader
Köttfärslimpa m
av LEDIVO
över 2 månader
Piroger med köt
av jimboz
över 2 månader
Underbart smarr
över 2 månader
Mina bästa kött..
av boz1965
över 2 månader