Bröd med Svecia, aprikoser och rosmarin

Det här brödet passar till soppa eller på buffén.

Betyg (0 röster)
Antal personer
Ca 30 ruto

Ingredienser

15 torkade aprikoser
50 g jäst
6 dl vatten
1/2 dl olja
1/2 tsk salt
ca 14 dl vetemjöl med fullkorn eller lantvetemjöl
200 g Svecia
några kvistar färsk rosmarin

Gör så här

Låt aprikoserna ligga i kallt vatten.

Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervärme 37° häll det över jästen och rör tills jästen är löst. Tillsätt olja och salt.
Blanda ner det mesta av mjölet, spara 1 dl till utbakning och arbeta degen smidig tills den släpper bunkens kanter. Låt jäsa under bakduk ca 45 minuter.

Skär osten i mindre bitar och repa rosmarin.

Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Tryck eller kavla ut degen till en rektangel, 30 x 40 cm och lägg i en smord långpanna. Låt jäsa under bakduk ytterligare ca 30 minuter.

Sätt ugnen på 200°. Häll av och torka aprikoserna och dela dem i halvor.

Tryck ner ost, aprikoser och rosmarin i degen och grädda mitt i ugnen 30-35 minuter.

Låt svalna på galler under bakduk. Skär i rutor.
Visningar:
695
Sparat:
8

LIKNANDE RECEPT

Bröd recept
Bröd i långpann..
av FlyMe
över 2 månader
Dumlekladdkaka
över 2 månader
Köttfärslimpa m
av LEDIVO
över 2 månader
Piroger med köt
av jimboz
över 2 månader
Underbart smarr
över 2 månader
Mina bästa kött..
av boz1965
över 2 månader