Brödkakor

Gott till frukost

Betyg (1 röst)
Antal personer
10 bröd
Brödkakor

Ingredienser

50 g smör eller margarin
1 l mjölk eller vatten
50 g jäst
1/2 dl sirap
1 msk salt
1 msk stött anis och fänkål
4 dl Mannagryn
ca 1,5 l Mörkt Lantbrödsmjöl (825 g)

Gör så här

Smält fettet i en kastrull.
Tillsätt mjölken och låt den bli fingervarm (37°C).
Smula ner jästen i en degskål.
Tillsätt degvätskan och rör om tills jästen har löst sig.
Tillsätt sirap, salt, kryddor, mannagryn och 1,4 l av mjölet.
Arbeta degen tills den känns smidig.
Låt den jäsa under bakduk ca 30 minuter.
Knåda degen smidig på mjölat bakbord.
Dela den i 10 delar.
Kavla ut varje bit till en rund kaka ca 1/2 cmn tjock.
Flytta över kakorna till plåtar och nagga dem väl.
Grädda i 225 °C mitt i ugnen i 10-12 minuter.
Låt kakorna svalna på galler under bakduk.
Visningar:
4616
Sparat:
75

LIKNANDE RECEPT

Brödkakor recept
Glutenfria bröd..
över 2 månader
Brödkakor
över 2 månader
Brytbröd med ol
över 2 månader
Midsommaraftons
av sajoh69
över 2 månader
Mormors bröd
över 2 månader
Tunnbröd
av lennali
över 2 månader