Brödkakor

Enkla och goda brödkakor lika goda dagen efter

Betyg (24 röster)
Antal personer
Ca 7 Brödk
Brödkakor

Ingredienser

½ l mjölk
3 dl Hett vatten
1 dl olja
1 dl sirap
1 pkt jäst
1 tsk salt
1-2 tsk brödkryddor
2 dl Havregryn
Rågsikt
Vetemjöl

Gör så här

Häll havregryn i en bunke och häll över det heta vattnet låt stå och svälla tills det är ljummer (37 grader). Värm mjölken och oljan till 37 grader och lös upp lite av jästen i spadet häll i resten av vätskan samt de avsvalnade havregrynen, sirapen, salt och brödkryddor gör en deg med antingen enbart rågsikt eller 50/50rågsikt och vetemjöl arbeta till en ej för fast deg låt äsa i 30 min baka därefter ut brödkakor i storlek att det går 2 på vare plåt (mjöla plåten eller använd bakplåtspapper) nagga brödkakorna med en gaffel och låt jäsa på plåten i 15 min grädda i 200 grader i ca 10-15 minuter tills de fått gyllene färg

man kan natuligtvis ha vilka olika mjölsorter man vill i detta bröd bara att ta det man tycker om viktigt är dock att man bakar ut på vetemjöl. att riva en morot eller två i degen ger ett saftigt och gott bröd
Visningar:
27081
Sparat:
767

LIKNANDE RECEPT

Brödkakor recept
Glutenfria bröd..
över 2 månader
Brytbröd med ol
över 2 månader
Midsommaraftons
av sajoh69
över 2 månader
Mormors bröd
över 2 månader
Tunnbröd
av lennali
över 2 månader
Italienskt lant
av Annafbg
över 2 månader