Brötchen

Brötchen är små portionsbröd, bakade på vetemjöl och med en läckert krispig yta.

Betyg (2 röster)
Antal personer
15 st
Brötchen

Ingredienser

½ pkt jäst
5 dl vatten
1 msk matolja
1 tsk salt
1 tsk strösocker
Ca 12 dl vetemjöl

Gör så här

Smula ner jästen i en bunke. Värm vatten och matolja till fingervärme, 37 grader. Rör ut jästen med lite av degspadet.

Tillsätt resten av degspadet, salt, socker och det mesta av vetemjölet. Spara lite mjöl till utbakningen.

Arbeta degen smidig, för hand eller med maskin, tills den släpper bunkens kant.

Låt degen jäsa övertäckt ca 30 minuter på en rumsvarm och dragfri plats.

Ta upp degen på ett mjölat bakbord. Knåda in resten av mjölet.

Dela degeni 15 jämnstora bitar. Forma degbitarna till ovala bullar. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt.

Låt bullarna jäsa utan bakduk i ytterligare ca 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.

Skär med en vass kniv en skåra i varje bulle. Grädda bullarna mitt i ugnen ca 12 minuter. Låt dem kallna på galler.
Visningar:
3707
Sparat:
87

LIKNANDE RECEPT

Brötchen
av Josses
över 2 månader
Brötchen
över 2 månader