Bra för lilla maggen

Gott o nyttigt frukostbröd till soppan tex.

Betyg (0 röster)
Antal personer
2 bröd
Bra för lilla maggen

Ingredienser

6,5 dl ljummet vatten (37gr)
25 gr jäst (halvt pkt.)
8 - 9 dl vetemjöl
3 dl grovt rågmjöl
1,5 msk salt
1 dl rågkross
1 dl russin
1,5 dl rostade solrosfrön
2 msk flytande honung
ev. 1 dl sötmandel (kan uteslutas)

Gör så här

Lös upp jästen med honungen i en beredare.
Häll i det ljumma vattnet.
Blanda i rågkross, russin, solrosfrön o salt.
Kör några varv och häll sen i grovt rågmjöl.
Kör några varv och blanda sedan i vetemjölet och kör
i minst 3 min.
Sätt ugnen på 250 grader och låt degen jäsa i bunken i
minst 50 min.
Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela den i två delar och forma dem till runda bullar. Gör tre snitt och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i 50 min. Sätt in plåten i nedre delen av ugnen. Efter 10 min slår Du av ugnen och låter bröden efter gräddas i 20 min. Ta ut och låt svalna på galler utan att täcka dem.
Visningar:
1875
Sparat:
17

LIKNANDE RECEPT

Underbar kladdk
av Elis
över 2 månader
Köttfärslimpa m
av LEDIVO
över 2 månader
Fläskfilé i for..
över 2 månader
Bröd i långpann
av FlyMe
över 2 månader
Italiensk marin
över 2 månader
Monikas ris och
över 2 månader